Euthanasie

Is je diertje ongeneeslijk ziek of heeft hij ondraaglijke pijn, dan staan we je ook graag bij om je advies te geven over het inslapen van je huisdier.

We raden aan voor het inslapen van een huisdier steeds een afspraak te maken. We willen de baasjes voldoende tijd geven om afscheid te nemen.

Wens je jouw huisdier in zijn eigen omgeving te laten inslapen, dan is dat ook mogelijk.

Als een diertje wordt ingeslapen, krijgt hij eerst een algemene verdoving en nadien pas het definitieve spuitje. Nadien kan je zelf bepalen hoe lang je nog afscheid wil nemen.

Wat gebeurt er na het inslapen?

  • Zelf begraven, afhankelijk van de wetgeving in je gemeente.
  • Individuele crematie of groepscrematie. Hiervoor werken we samen met crematorium Kuaga te Lommel of Adio te Tessenderlo. Je kan een afspraak maken en zelf je overleden diertje naar daar brengen. Ook daar kan je dan nog een laatste groet brengen en afscheid nemen. Het crematorium komt ook de diertjes ophalen bij ons op de praktijk. Het crematorium neemt dan met jou contact op om verdere afspraken te maken. De keuze van een crematorium is natuurlijk vrij, crematorium van Viersel te Zandhoven of Beek Nederland behoren ook tot de mogelijkheden.
  • Je kan ook een gewone ophaling verkiezen.

Spoeddienst

Telefonisch 24u/24u 7d/7d beschikbaar. 

011/40.24.95

Klik hier voor meer details