Onze diensten

Algemene informatie

  • Consultatie na afspraak
  • Huisbezoeken
  • Operaties
  • Hospitalisatie
  • Afscheid nemen

Consultatie na afspraak

Raadplegingen na afspraak zijn alle werkdagen mogelijk van 9u tot 12u en van 14u tot 19u. Deze consultaties zijn enkel na telefonische afspraak, 011/40.24.95.

Baasjes die niet tijdens de week op consultatie kunnen komen, kunnen een afspraak maken op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u eveneens na telefonische afspraak.

Wegens het coronavirus zijn de vrije consultaties te komen vervallen.

Indien je jouw afspraak niet kan naleven, vragen we je deze afspraak te annuleren. Gelieve de afspraak tijdig telefonisch te annuleren op 011/40.24.95.

Huisbezoeken

De consultaties aan huis zijn ook enkel na telefonische afspraak. Huisbezoeken worden in de namiddag gedaan. Een exact tijdstip doorgeven is niet mogelijk omdat huisbezoeken moeilijk in te plannen zijn. We proberen huisbezoeken niet aan te moedigen omdat een diagnosestelling aan huis veel moeilijker is.

Het is wel mogelijk om je huisdier in eigen omgeving te laten inslapen.

Operaties

Voor een operatie moet steeds een afspraak gemaakt worden. De operaties worden in de voormiddag uitgevoerd. De patiĆ«nten worden dan binnengebracht tussen 8u30 en 9u, tenzij anders afgesproken. Honden en katten dienen dan nuchter te zijn. Dit betekent dat het eten de avond tevoren vanaf 19u moet weggenomen worden. Water moet pas ‘s ochtends weggenomen worden.Voor sommige operaties moeten de dieren langer nuchter zijn. Dit wordt je gemeld bij het maken van de afspraak. Wij verzoeken je om je hond goed uitgelaten binnen te brengen.

Bij de meeste ingrepen mogen de dieren dezelfde dag opgehaald worden. Dit gebeurt na afspraak zodat we je kunnen informeren over de operatie, het herstel en de opvolging.

Hospitalisatie

Indien je dier ernstig ziek is, kan een hospitalisatie nodig zijn. Op die manier kunnen we je diertje de beste zorgen toedienen. In onze praktijk hebben we meerdere hokken beschikbaar zowel voor honden als voor katten. We hebben ook een zuurstofkooi, een quarantaine ruimte en een uitlaatweide.

Bij langere verblijven houden we je telefonisch op de hoogte over de gezondheidstoestand van je dier. Om de rust van de patiƫnten willen we bezoeken beperkt houden. Sommige honden begrijpen niet waarom ze niet mee mogen met hun baasjes en zijn na het bezoek meer gestrest. Wil je jouw huisdier toch een bezoekje brengen, maak dan een afspraak met de behandelende dierenarts.

Afscheid nemen

Is je diertje ongeneeslijk ziek of heeft hij ondraaglijke pijn, dan staan we je ook graag bij om je advies te geven over het inslapen van je huisdier.

We raden aan voor het inslapen van een huisdier steeds een afspraak te maken. We willen de baasjes voldoende tijd geven om afscheid te nemen. Wens je jouw huisdier in zijn eigen omgeving te laten inslapen, dan is dat ook mogelijk.

Als een diertje wordt ingeslapen, krijgt hij eerst een algemene verdoving en nadien pas het definitieve spuitje. Nadien kan je zelf bepalen hoe lang je nog afscheid wil nemen.

Wat gebeurt er na het inslapen?

• Zelf begraven, afhankelijk van de wetgeving in je gemeente.

• Individuele crematie of groepscrematie. Hiervoor werken we samen met crematorium Kuaga te Lommel of Adio te Tessenderlo. Je kan een afspraak maken en zelf je overleden diertje naar daar brengen. Ook daar kan je dan nog een laatste groet brengen en afscheid nemen. Het crematorium komt ook de diertjes ophalen bij ons op de praktijk. Het crematorium neemt dan met jou contact op om verdere afspraken te maken. De keuze van een crematorium is natuurlijk vrij, crematorium van Viersel te Zandhoven of Beek Nederland behoren ook tot de mogelijkheden.

• Je kan ook een gewone ophaling verkiezen.