Spoed

Op weekdagen worden spoedgevallen behandeld bij ons op de praktijk. Zaterdag na 12.00h tot maandag 9.00h worden spoedgevallen doorgeschakeld via ons telefoonnummer naar een spoedkliniek.

We willen jullie erop wijzen dat dit enkel geldig is voor werkelijke spoedgevallen.

De dierenarts van ons team die de wachtdienst op zich neemt is niet permanent wakker gedurende de nacht en heeft ook overdag meegewerkt in de kliniek. We willen jullie er dus op attent maken dat het vragen naar informatie, een afspraak maken of bellen voor problemen die al een langere tijd bezig zijn GEEN spoedgevallen zijn.

Geen enkele dierenarts zal u dit kwalijk nemen als het effectief om een spoedgeval gaat! Jammer genoeg worden we vaker wakker gebeld voor halve of geen spoedgevallen, problemen die vaak al langer bezig zijn, vragen om informatie, zelfs om een afspraak te maken. De ‘kost’ hiervan is aanzienlijk : gebroken nachten leiden zonder twijfel tot minder goed functioneren de dag erna.

We zouden u willen vragen om - voor zover mogelijk - te beoordelen of het nodig is om uw vraag te stellen tussen 20u en 8u ’s ochtends. Als het enigszins kan wachten, dan is dit te verkiezen.